Siemka!!!! Widze,ze nie chcecie,aby skasowała tego bloga....... Dobrze.. nie kasuje.Ale to tylko dla was
Wczoraj w szkole wyszła nowa przerwa Fajne zdjecie w niej było hehe Wspołczuje chł
Dzisiejszy temat to : Romeo i Julia
"Romeo i Julia" to dramat Williama Szekspira napisany w 1595 roku. Zapewne każdy słyszał o nieszczęśliwej miłości dwojga kochanków z Werony, którzy stali się symbolem jej wszechogarniającej potęgi. Ich przygoda to wspaniała opowieść o narodzinach i dojrzewaniu uczucia, które jest w stanie pokonać wszelkie przeciwności oraz zjednoczyć nienawidzące się rody.

Pierwszy i drugi akt zaczyna się od sonetu, w którym przedstawiony jest ogólny zarys tego, co się wydarzy. Autor nazywa to prologiem, czyli częścią wstępną utworu (tu: dramatycznego), zawierającą wprowadzenie do akcji, komentarz. Wypada w tym miejscu wyjaśnić, czym jest sonet. Jest to utwór liryczny składający się z czterech zwrotek. Pierwsza i druga zwrotka - czterowersowe - zawierają część opisową. Trzecia i czwarta zwrotka - trzywersowe - część refleksyjną. Gatunek ten powstał już w średniowieczu, posługiwali się nim Dante i Petrarka.

Moim zdaniem to cudowny spektakl !! warto obejrzac!! albo polecam tez zakochany szekspir

Imię:

Wyświetlaj emotikony w komentarzu

Lista emotikonów

Komenatrz z: 29.04.2006 :: 14:31 ::Kod: clt190.neoplus.adsl.tpnet.pl

Komentarz od: edzia

Tresc:
spox:) www.zepra.eblog.pl wejdz na blogmojej kolezanki!!

Komenatrz z: 29.04.2006 :: 14:20 ::Kod: hsiproxy.astra-net.com

Komentarz od: siara

Tresc:
jestem u siosrty ktora ma netka pozdrowionka :*:*:* fajnie ze bloga nie kasujesz.. papa :* :]

Komenatrz z: 29.04.2006 :: 13:32 ::Kod: 82.160.33.66

Komentarz od: Angela

Tresc:
Siemka.to dobrze,że nie kasujesz bloga
pozdro dla ciebie i wpadnij na moją stronkę:*:*:*

Komenatrz z: 29.04.2006 :: 11:45 ::Kod: 82.160.33.66

Komentarz od:

Tresc:
nie chcialo mi sie czytac notki ale pozdro dla ciebie :*:*:*

Księga Gości

Dawne dzieje:
{archiwum}